Kalveculotte

Denne opskrift på marineret kalveculotte med rødvinssauce og tilbehør er en af mine absolutte favoritretter.

Til 4 personer

1 kg kalveculotte

Marinade:
1 dl olivenolie
4 laurbærblade
8 enebær
1 tsk  stødt koriander
3 spsk citronsaft
Salt og peber

Rødvinssauce:
1 løg el. skalotteløg
4 dadler
Smør
2 tsk tomatpuré
4 dl rødvin
2 dl madlavningsfløde
Salt og peber

Tilbehør:
4 gulerødder
1 squash
800g nye kartofler
Timian
1 bundt persille
250 g cherrytomater

Skræl gulerødderne og skær i skiver. Squashen skæres også i skiver.

Steg kalveculotten i en pande på fedtsiden indtil gylden og vend.

Sættes i ovnen ved 180 grader i cirka 40 min sammen med gulerod og squash og drys salt og peber ovenpå. Brug evt. et stegetermometer, så kødet bliver præcis som du vil have det. Når stegen er færdig pakkes den ind i sølvpapir og hviler i 15 minutter på skærebrættet inden den skæres i skiver.

Imens stegen er i ovnen, renses kartoflerne og skæres i både. Fordel dem på en plade med bagepapir på og hæld lidt olivenolie over. Drys med salt og timian og stil ind i ovnen indtil gyldne.

Hak løg og dadler fint og steg det i en tykbundet gryde med en smule smør. Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt. Hæld rødvin i og bring det hele til at koge. Skru så ned for varmen, tilsæt fløden og lad det simre. Smag til med salt og peber. Inden servering kan man si saucen, men det er ikke nødvendigt.

Stegen skæres i skiver og serveres sammen med grøntsagerne, kartofler og rødvinssaucen. Garner med frisk persille cherrytomater.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>